Usprawiedliwione nieobecności dzieci na obiadach są tylko w razie choroby. 

Uwaga!

ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W MENU W ZALEŻNOŚCI OD DOSTAWY I MOŻLIWOŚCI ZAKUPU PRODUKTÓW!

-Do zabielania zup i sosów używa się jogurtu naturalnego, mleka lub śmietany 12%

-Do smażenia i surówek używa się oleju rzepakowego

- Przyprawy; pieprz naturalny, pieprz ziołowy, sól, papryka słodka, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek

 

                                

 ALERGENY

Alergeny w menu zostały podane w nawiasach wytłuszczonym drukiem!                        

LISTA ALERGENÓW:

1.Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.

2.Skorupiaki i produkty pochodne.

3.Jaja i produkty pochodne.

4.Ryby i produkty pochodne.

5.Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.

6.Soja i produkty pochodne.

7.Mleko i produkty pochodne (laktoza)

8.Orzechy (migdały, orzechy: laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacje, makadamia) i produkty pochodne.

9.Seler i produkty pochodne.

10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na SO2

13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mieczki i produkty pochodne.

       

 

Informacja o alergenach produkty w nawiasach przekazana jest w oparciu o  Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011  z dnia 25.10.2011r.w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywienia