W dniu dzisiejszym klasy 2 miały okazję przeżyć niesamowitą przygodę edukacyjno- kulinarną w gospodarstwie Państwa Sznajderów.
Zostaliśmy wspaniale przyjęci przez p. Emilię, która na początku opowiedziała nam o zdrowym odżywianiu oraz roli koszonych warzyw w życiu człowieka . Zachęcone do wzmacniania „armii dobrych bakterii” dzieci wzięły udział w degustacji – próbowały soków z kiszonych warzyw, zajadały się kiszonym czosnkiem, kalafiorem, kapustą i ogórkami
W programie były też warsztaty kiszenia kapusty oraz przyrządzania świeżej surówki.
Po warsztatach skorzystaliśmy z placu zabaw.
Uczniowie mieli również okazję uczestniczyć w wykopkach . Wszystkie zebrane ziemniaki oraz przygotowane słoiki z kiszoną kapustą i surówką uczniowie zabrali ze sobą do domów. Dzięki ciężkiej pracy otrzymaliśmy dwa wyjątkowe tytuły- Czempioni Platynowo- Diamentowi oraz Srebrnej Legendy
Na zakończenie dzieci zjadły przepyszny chlebek, pieczone kiełbaski i ziemniaki oraz otrzymały Certyfikaty Kiszonkowych Masterchefów