Klasy 3a i 3b wzięły udział w wyciecce edukacyjnej do gospodarstwa rolnego państwa Sznajder. Byl to niezmiernie udany wyjazd. Na dzieci czekało mnóstwo atrakcji, które łączyły zabawę z nauką. Trzecioklasiści sami kisili kapustę oraz robili pyszną surówkę. W przerwie mieli okazję skosztować przeróżnych kiszonych warzyw i soków - dla niektórych były to nowe, zaskakujące smaki.
Po pracach warsztatowych dzieci udały się na pole, by zebrać marchew, buraki i kapustę - wymagało to sporo wysiłku, ale warto było - każdy wrócił do domu z torbą pełną zdrowych warzyw. Po wyczerpującej, ale satysfakcjonującej pracy w polu dzieci odpoczywały przy ognisku, zajadając pyszne kiełbaski, pieczone ziemniaki i domowy chleb. Posileni ruszyli na wykopki - przekopali całe pole w poszukiwaniu ziemniaków, każdy starał się zebrać jak najwięcej.
Na koniec każdy uczestnik wycieczki otrzymał zdrowy sok warzywny i Certyfikat Kiszonkowego Masterszefa.
Do domu wracaliśmy pełni wrażeń.