W ramach zajęć edukacyjnych klasa III a miała ogromną przyjemność odwiedzić Piekarnię w Miliczu 🍞🥖🥐, prowadzoną przez Pana Michała Paterka. Uczniowie zobaczyli, jak wygląda piekarnia od środka oraz przyjrzeli się dokładniej procesowi powstawania bułeczek i rogali.

Dzieci z wielkim zainteresowaniem przyglądały się pracy piekarzy, poznały etapy sporządzania pieczywa oraz produkty potrzebne do jego wypieku 🍞🍞🍞. Mieli także okazję zobaczyć maszyny, które pomagają piekarzom podczas pracy oraz pomieszczenia piekarni . Atmosfera była bardzo życzliwa i przyjemna. Pracownicy z ochotą odpowiadali na zadawane pytania uczniom . W piekarni wszystko było ciekawe : ogromne misy na ciasto ,wózki z upieczonym chlebem, krajalnice,wielkie piece, duże łopaty do wyciągania pieczywa. Uczniowie dowiedzieli się , w jakiej temperaturze 🌡️,oraz jak długo pieczony jest chleb ⌛. Największą atrakcją dla dzieci było samodzielne wyrabianie ciasta, formowanie bułeczek oraz rogali, a także ich układanie na ogromnych wózkach oraz posypywanie ich wg własnego uznania ziarnami sezamu oraz nasionami maku. Frajdą było konsumowanie na koniec swoich wypieków, które były naprawdę pyszne i niezwykle chrupiące 😋😋😋.Uczniowie bardzo polecają wyroby piekarni . Dziękujemy serdecznie za miłe przyjęcie i wspaniałą lekcję Pani manedżer Karolinie Milian oraz właścicielowi piekarni Panu Michałowi Paterkowi ❤️❤️❤️