Dzieci z klasy III C pozna艂y budow臋 owocu ,warto艣ci od偶ywcze i ich cenne w艂a艣ciwo艣ci oraz etapy rozwoju jab艂oni. Wykonywa艂y karty pracy, dotycz膮ce jab艂ek 馃崕oraz prac臋 plastyczn膮 -wydzierank臋. Ogl膮dn臋艂y film edukacyjny na temat powod贸w, dla kt贸rych warto je艣膰 te owoce.
Klasa III A zebra艂a mn贸stwo informacji na temat jab艂ek,馃崕 w szczeg贸lno艣ci om贸wili艣my ich warto艣ci prozdrowotne. Wykorzystali艣my jab艂ko jako rekwizyty w kreatywnych zabawach integracyjnych. Wykonali艣my plakaty informacyjne o jab艂kach 馃崕 oraz wzi臋li艣my udzia艂 w konkursie na etykiet臋 soku.
Uczniowie klasy III B wzbogacali s艂ownictwo- burza m贸zg贸w- opisuj膮ce jab艂ka, ich wygl膮d, smak i nie tylko. W grupach stworzyli opis wybranego owocu馃崕
Rozr贸偶niali owoce przy u偶yciu zmys艂贸w w臋chu, dotyku i smaku, zako艅czone degustacj膮. 馃崗馃崕馃崗 Uczniowie potrafi膮 odpowiedzie膰 na pytania DLACZEGO WARTO JE艢膯 JAB艁KA? JAKIE SA CENNE JEGO SK艁ANIKI? Praca plastyczna- wydzieranka JAB艁KO Z ROBAKIEM. 馃崗"Wszystko co nale偶y wiedzie膰 o jab艂kach" film edukacyjny, dla podsumowania zdobytej wiedzy- quiz tematyczny馃槈